Ik was 39 toen de diagnose colitis ulcerosa werd gesteld. Aan de ene kant was ik opgelucht; eindelijk was duidelijk waardoor ik al jaren zoveel last had van mijn buik en ik zo moe was. Aan de andere kant betekende het dat ik een chronische ziekte had, ik zou hier mijn verdere leven mee moeten dealen.

De medicijnen deden na enkele maanden hun werk. De boel kwam tot rust, maar mijn vermoeidheid bleef. Met een gezin met jonge kinderen was het ook altijd druk. Ik besloot me te verdiepen in gezonde voeding en merkte dat wat ik at invloed had op hoe ik me voelde. Goed voor mezelf zorgen door de juiste voeding te kiezen hielp mij om beter in balans te komen.

Door mijn interesse in voeding ben ik de opleiding tot gewichtsconsulent gaan doen. Ik wilde graag andere mensen laten voelen dat gezonde voeding je fitter en vitaler maakt. Inmiddels heb ik al jaren mijn praktijk, waar ik met name mensen met gewichtsproblemen begeleid in de aanpassing van hun leefstijl. Fantastisch werk! Hoe leuk is het als je iemand kan laten inzien dat met normale gezonde voeding zoveel te bereiken is. Mensen vallen af zonder honger te hebben, zonder het gevoel te hebben dat ze “op dieet” zijn. Ze voelen zich beter in hun vel en staan positiever in het leven.

Door mijn ziekte kan ik me goed inleven in de  moeilijke keuzes die mensen soms moeten maken om hun doelen te bereiken. Ook ik kom verleidingen tegen. Meestal geef ik er niet aan toe omdat ik weet dat ik daar dan last van ga krijgen. In mijn geval is dat dan buikpijn. Voor mijn cliënten is dat vaak niet afvallen of aankomen of zich minder fit voelen. Omdat ik weet hoe moeilijk het voor mijn cliënten kan zijn om iedere keer de verleiding te weerstaan, kan ik hen goed begeleiden in het anders omgaan met deze situaties. Ik vind het een uitdaging om hun coach te zijn in de zoektocht naar die gezonde leefstijl.