Gevulde courgette

Recept: gevulde courgette met paddenstoelen (4 personen)

Dit recept maak ik zelf heel graag. Het is makkelijk en echt heel lekker. Je hebt er geen bijzondere dingen voor nodig.

Ook dit recept is weer vegetarisch. Het bevat veel groenten en heeft door de gebakken kastanjechampignons toch een lekker pittige smaak.

Door de kleuren groen en rood zou het ook niet misstaan op de Kersttafel!

Benodigdheden:               4 courgettes
                                            2 grote bakken kastanjechampignons
                                            1 ui, gesnipperd
                                            4 el olijfolie
                                            bekertje 125 ml crème fraîche (eventueel light)
                                            blikje tomatenpuree
                                            gedroogde tijm
                                            zout en peper naar smaak
                                            100-150 g geraspte kaas
                                            600 g voorgekookte krieltjes
Werkwijze:           Snijd de courgette in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit, waardoor de
                              courgettes uitgehold worden. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal.
                              Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan of hapjespan. Fruit de gesnipperde ui hierin.
                              Snijd de kastanjechampignons in vieren of achten (afhankelijk van de grootte) en
                              voeg deze toe aan de ui in de pan. Bak op hoog vuur totdat de champignons kleuren.
                              Voeg naar smaak peper, zout en tijm toe. Vul de courgettes met dit
                              champignonmengsel.
                              Meng de crème fraîche met de tomatenpuree tot een saus. Indien deze te dik is, voeg
                              dan wat water toe. De saus moet de dikte van yoghurt hebben. Verdeel deze saus
                              over de gevulde courgettes. Bestrooi de gevulde courgettes met geraspte kaas en
                              plaats in de voorverwarmde oven (200 ⁰). Laat het gerecht 20-25 minuten gaar en
                              bruin worden. Bak intussen de voorgekookte krieltjes in de overige olie.