20 Jaar!

Normaal ben ik niet zo van de feestjes, maar dit vind ik toch wel een bijzonder moment: mijn praktijk bestaat deze maand 20 jaar. En ik vind het wel passend om daar aandacht aan te besteden. Ik ben er ook best trots op dat ik al zo lang een eigen bedrijf run.

20 jaar geleden maakte ik een carrière switch. En nog steeds ben ik daar heel blij mee. Dagelijks werk ik met mensen die graag goed voor zichzelf willen zorgen, die gezonde keuzes willen maken in hun voedingspatroon, die weer of meer in beweging willen komen. Ik mag hen daarin begeleiden, coachen en advies geven waar nodig. Ik word ontzettend blij als ik hoor dat mijn cliënt zich fitter en vitaler voelt door een ander eet- en leefpatroon.

In oktober 2001 kwam Jeannette als eerste cliënt in mijn praktijk. Lees hieronder haar verhaal. Toen heette mijn praktijk nog “Gewicht in Beweging”. Inmiddels heb ik mijn eigen naam gegeven aan mijn praktijk. Veel mensen hebben de weg naar mijn praktijk gevonden voor een voedings- en/of leefstijladvies. Sinds 2010 heb ik tevens een eigen studio voor personal training. Daar werk ik met veel plezier samen met mensen die meer in beweging willen komen, doelgericht willen bewegen of liever in een kleinschalige studio willen trainen met persoonlijke begeleiding.

Naast het werk in mijn praktijk ben ik ook docent pilates en yoga. Dat doe ik als zzp-er bij andere organisaties. Die groepslessen geven weer een heel andere dimensie aan mijn week. De energie die de groep geeft is zo inspirerend! Daar voel ik me echt op mijn plek.

De afgelopen 20 jaar hebben mij heel veel gebracht en heb ik ook veel kunnen betekenen voor andere mensen. Dit werk is wat ik leuk vind en voorlopig nog heel graag blijf doen.

Verhaal van Jeannette Roldanus – de Kraker:

Al ruim 20 jaar noem ik haar ‘mijn reddende engel’ !

Marianne was reeds een bekende van mij doordat onze kinderen naar dezelfde basisschool gingen. Na enkele jaren in het buitenland gewoond te hebben, was ik bezig mijn draai te vinden in Geldermalsen en zocht ik naar mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Al enige tijd worstelde ik met mijn gewicht en bovendien kampte ik met de vervelende naweeën,  gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid, van een ernstige tropische ziekte. Geen dokter die een antwoord wist.  Al pratende met Marianne kwam ik erachter dat het overgewicht én de vermoeidheid mogelijk met elkaar te maken hadden. Marianne was net met haar bedrijf gestart – Gewicht in Beweging – en zo werd ik haar eerste klant.
En met succes !
 

Haar professionele en prettige houding gepaard met vasthoudendheid om tot een oplossing voor mij te komen vond ik heel fijn. Door haar en haar manier van werken is het mij gelukt om uit te vinden waar het probleem zat en hoe ik het kon aanpakken. Door de goede begeleiding met voedingsadviezen, weegmomenten én haar sportlessen, later uitgemond in professionele Pilates aanpak, ben ik een enorm aantal kilo’s kwijt. Zo nu en dan kom ik ook nog steeds ‘even’ terug bij haar én ik volg nog immer haar Pilates lessen. 

Ik mag nu, inmiddels 61 jaar, zeggen dat ik een energieke, slanke en redelijk lenige vrouw ben met een goed eetpatroon en een mooie lichaamshouding.

Dankzij Marianne – mijn reddende engel !