Noten rapen

Mijn man en ik maken graag dagelijks een wandeling. Soms tussen de middag, maar meestal aan het einde van de middag of in de avond. Even lekker een frisse neus halen, beetje bijpraten en het hoofd leeg maken. Door de week wandelen we in de buurt en in het weekend treken we er vaak op uit. Dan gaan we het liefst naar een bos en maken een groter rondje.

Vorig jaar ontdekten we op ons dagelijks rondje walnoten in een greppel. Er stond daar een notenboom die ons nog nooit was opgevallen. We hebben dagen achter elkaar noten geraapt en daar maanden van gegeten.

Afgelopen voorjaar maakten we een wandeling over de dijken in ons dorp. We zagen een enorme boom prachtig in bloei staan. Dat bleek een notenboom te zijn. We hadden eigenlijk nog nooit ene notenboom zien bloeien! En wisten ook niet dat deze notenboom hier stond. Wat een ontdekking.

Inmiddels is het weer herfst en beginnen de walnoten weer uit de bomen te vallen. Op ons rondje over de dijkjes zagen we ineens overal walnoten liggen! Toen we eens goed gingen kijken bleken er veel meer notenbomen langs die dijk te staan dan we in eerste instantie hadden opgemerkt. We kennen nu de plekjes en als we ons dagelijks wandelingetje maken nemen we een tasje mee om de noten die we geraapt hebben in te verzamelen. Thuis laten we ze even drogen. Inmiddels zit de notenmand alweer aardig vol. Onze wintervoorraad is op orde. De komende maanden kunnen we er weer volop van genieten.

Ik eet walnoten graag ’s morgens bij mijn ontbijt. Ik geniet van een schaal yoghurt met wat muesli, fruit en een paar walnoten. Het is een gezond en voedzaam ontbijt waar ik de ochtend goed mee kan doorkomen. Samen met mijn man kraak ik ook regelmatig aan het einde van de middag een paar noten. Een lekkere en gezonde snack tussendoor. Walnoten zijn ook heerlijk in allerlei soorten gebak. Dus die noten die wij verzameld hebben komen zeker op!