Sporten als vanouds

Met ingang van 25 september zijn er weer versoepelingen afgekondigd in het kader van de Corona-maatregelen. Dat betekent onder andere dat de anderhalve meter niet meer hoeft worden aangehouden. Alhoewel het in mijn personal training studio goed mogelijk is om te trainen met respect voor de anderhalve meter afstand, wordt het nu wel wat makkelijker voor mij om de juiste aanwijzingen te geven.

Door Corona is steeds meer duidelijk geworden dat een gezonde leefstijl belangrijk is om fit en vitaal te blijven. Voldoende bewegen, gezond eten, voldoende ontspanning, een goede nachtrust en zo min mogelijk stress zijn factoren die van grote invloed zijn op je gezondheid.

Ik ben daarom ook erg blij dat de drempel om in mijn studio te komen sporten weer lager is geworden nu de anderhalve meter-maatregel niet meer geldt. Hoe leuk is het om samen te werken aan een gezond en fit lichaam!

Tijdens Het trainen ligt de focus vooral op het versterken van de spieren. Spieren zorgen ervoor dat je actief kunt blijven en goed kunt bewegen. Daarnaast is het behoud van spiermassa van belang bij het beheersen van je lichaamsgewicht.

In de studio maken we gebruik van verschillende materialen om het lichaam te prikkelen en uit te dagen. Ieder op zijn eigen niveau en aangepast aan doelen en verwachtingen. Ik maak graag gebruik van mijn Kinesis Personal, een apparaat waarmee veel spiergroepen op een milde maar doeltreffende manier getraind kunnen worden. Veel cliënten zijn hier razend enthousiast over.

Vanmorgen heb ik weer twee dames in mijn studio ontvangen. Beide 65+. Beide met de wens om aandacht te besteden aan een goede houding. Wanneer we ouder worden zien we vaak dat we wat meer “in elkaar zakken” of wat meer voorovergebogen gaan lopen. Door de rugspieren te blijven trainen en aandacht te besteden aan een opgestrekt lichaam kun je dit tegengaan. Van beide dames krijg ik regelmatig te horen dat ze echt merken dat de oefeningen die we doen hen daarbij helpen. Ook krijgen ze vaak complimenten van de mensen om hen heen dat ze zo’n mooie houding hebben. Je wilt niet weten hoe trots ik dan ben op mijn werk en op mijn cliënten!