Goed voorbereid op pad

Een paar dagen geleden had ik een afspraak in Utrecht. Ik zou daar om vier uur in de middag zijn. Het was alweer even geleden dat ik op pad was geweest omdat we met Corona zoveel mogelijk vanuit huis hebben gewerkt. Het was daarom weer even schakelen. Voorheen was het een soort tweede natuur geworden om altijd een gezonde snack bij me te hebben als ik op weg ging. Nu moest ik daar weer bewust bij stil staan. Een afspraak aan het einde van de middag betekent veelal in de spits naar huis gaan. Ik kon er vanuit gaan dat mijn terugweg met de auto wat langer zou duren vanwege drukte op de weg. Mezelf kennende zou ik wel trek krijgen. Daarom stopte ik een paar pruimen in een doosje in mijn tas, die ik inderdaad heerlijk heb opgegeten in de file terug.

Of je nu met de auto op pad gaat en de verleiding hebt om bij een benzinestation te stoppen voor een vaak ongezonde snack of dat je met het openbaar vervoer reist waarbij  de heerlijke geuren je tegemoet komen op de stations; verleiding voor een ongezonde voedselkeuze ligt overal op de loer. Zeker wanneer je wat trek begint te krijgen omdat je etenstijd nadert is het lastig om aan deze verleidingen het hoofd te bieden. Zorg er daarom altijd voor iets gezonds bij je te hebben, zoals wat fruit, snoepgroenten, ongezouten noten of een volkoren boterham met pindakaas.

Die pruimen hebben mij heerlijk gesmaakt. Mijn reis duurde inderdaad bijna twee maal zo lang. Toen ik thuiskwam had ik in ieder geval niet enorme trek en dat hielp mij om niet te grijpen naar een stuk kaas uit de koelkast om de eerste trek te stillen. Ik kon ontspannen beginnen met koken van de maaltijd. Vooruit plannen is altijd belangrijk als je goed voor jezelf wilt zorgen en gezonde voedselkeuzes wilt maken.